Nieuwe satelliet krijgt VR-camera’s voor in de ruimte

We gebruiken al jaren satellieten om onze planeet en de ruimte te bekijken. Het is dus best logisch dat de nieuwste technologische camera-ontwikkeling volgend jaar ook aan een satelliet zal worden toegevoegd. SpaceVR heeft een deal gesloten met Elon Musk’s SpaceX, om in 2017 een speciale VR-camera uit te brengen. Deze camera zal datzelfde jaar nog aan een satelliet worden toegevoegd, die een baan om de aarde zal zweven.

In de zomer van 2017 zal de satelliet met een Falcon 9-raket van SpaceX de ruimte in worden geschoten, tijdens een bevoorradingsmissie naar ruimtestation ISS. Vanuit het station zal de satelliet in een baan rond de aarde worden gebracht.

Met de camera moet op termijn een livestream vanuit de ruimte worden aangeboden. VR-brilbezitters kunnen vervolgens een abonnement nemen op het apparaat, zodat ze op ieder moment virtueel rond de aarde kunnen zweven. Zo krijgen kijkers het idee dat ze echt in de ruimte hangen.

Sommige VR-games bieden al de mogelijkheid om in de ruimte te zweven, zoals het spel ADR1FT. SpaceVR zou echter een manier bieden om de echte wereld hiervoor te gebruiken. Zo kunnen de satellietbeheerders bovendien een extra zakcentje verdienen.