Effectief sporten en beter hardlopen met de Adidas miCoach Smart Run

Adidad miCoach

Een goede voorbereiding is het halve werk, zo ook bij het trainen voor een marathon. De miCoach Smart Run helpt je met beter hardlopen. De #wearablewednesday van deze week staat in het teken van hardlopen, motivatie en activity tracking. Want je haalt pas echt het beste uit je run als je doelen stelt en weet hoe je die het snelst kan bereiken. Zoals Adidas zegt: meten is weten.

Dit sportieve speeltje kun je zien als de grotere broer van de miCoach Fit Smart, met één knop in plaats van drie en de kers op de taart: een GPS tracker. Maar ook deze versie toont gebreken. Opvallend, als je kijkt naar de prijs: 400. Maakt de wearable dit hoge bedrag waar? Tijd om te testen!

Stoer en simpel

Een minimalistische smartwatch zonder poespas, beschikbaar in wit en zwart. Op het eerste gezicht toont de Smart Run robuust en groot aan, met een brede armband gemaakt van zacht silicone wat zorgt voor een bijzonder comfortabele fitting. De gesp is voorzien van twee noppen die in de band geduwd kunnen worden, zodat je geen last hebt van een loszittende wearable.

Naast comfort is de gadget bijzonder simpel van uitstraling. Het vierkante touch-scherm is voorzien van een modern kleuren display. Het is geen aanrader om met de watch onder de douche te gaan staan, maar hardlopen in de regen is zeker mogelijk met zijn rain-proof scherm. Ook bedien je de wearable met één simpele knop – geen onnodige fratsen met deze stoere smartwatch.

Nadeel van het touch-scherm: bij het instellen van je smartwatch, WiFi en miCoach account reageert het scherm niet altijd direct op je touch. Ook duurt het instellen wat langer dan gebruikelijk door het kleine scherm, waarbij je verticaal en horizontaal door de letters en tekens heen moet scrollen: niet handig navigeren met lange e-mailadressen.

SmtWch 637_7_7_MERGED_small

Hardlopen zonder gedoe

Dankzij de touch-functie en de enkele knop is de wearable makkelijk te bedienen. De interface is zeer overzichtelijk, met op de “homepage” tijd en datum weergegeven waarbij je kan scrollen naar een Timer of Stopwatch. Tijdens het rennen op de QuickStart Free Workout functie opent een scherm met alle essentiële metingen: hartslag, snelheid, afstand, tempo en route. Zo zie jij in één oogopslag hoe ver je bent en wat de intensiteit van je training is.

De Smart Run meet tijdens je run met wat voor intensiteit je rent: zo geeft blauw minimale intensiteit aan, groen is medium, geel is moeilijk en met rood haal je het maximale uit je training. Tijdens je training word je niet alleen geïnformeerd maar ook gepusht om net dat niveautje harder te gaan.

GPS on the go

Opvallend aan de miCoach Smart Run is zijn geïntegreerde GPS. Tijdens je run wordt de locatie nauwkeurig bijgehouden, waardoor je op de miCoach app je locatie en route kan bekijken. Heel snel is de GPS-tracker niet met het bepalen van je locatie, waardoor het weleens zo kan zijn dat je al 300 meter verder bent voor je afstand wordt bijgehouden.

Adidas-MixRadio

Muziek, of toch niet?

De Smart Run is voorzien van 4GB aan geheugen, waarvan 3GB volledig ingevuld kan worden met muziek. Ideaal toch? Wat werkt nou beter dan rennen op de beat van je favoriete dance-track?

Helaas is het luisteren naar muziek op de watch niet zo makkelijk als je denkt. De wearable vereist een wireless bluetooth headset waar je de smartwatch mee kunt verbinden. Je haalt pas het meeste uit je miCoach Smart Run als je naast de gebruikelijke 400 euro ook een paar centjes neertelt voor een headset.

Ren je batterij leeg

De smartwatch opladen is snel gedaan met de bijgeleverde charger die je makkelijk vastklikt en aan je laptop verbindt. Binnen een uur is de stoere watch klaar voor gebruik. Tijdens het gebruik loopt de batterij echter snel leeg. Bijzonder is vooral hoe snel de wearable leegloopt terwijl je het niet gebruikt. Je wearable van de lader afhalen voor je slaapt belooft niet een smart run voor de volgende ochtend.

Adidas-miCoach-SMART-RUN-Watch-exploded-view

Reactiesnelheid

De grote hamvraag: wat voegt het toe? Als je traint voor een marathon of veel passie hebt voor rennen is miCoach Smart Run een mooie toevoeging. Dit slimme horloge meet niet alleen je training, maar coacht je tijdens het rennen zodat je het optimale uit je run kunt halen.

Een struikelblok van de personal coach aan je arm is de snelheid. Naast het touch-scherm dat niet altijd reageert en de hartslagmeter die niet accuraat je intensiteit bijhoudt, doet de watch er te lang over om je workout op te starten. Bij de Free Workout duurt het zeker een minuut voor je hartslag wordt gemeten en is de locatie pas na een paar honderd meter rennen bepaald. Accuraat is het apparaatje niet.

adidasmenuforreview

Groot voordeel van de watch is niet alleen het apparaat zelf, maar vooral het miCoach platform dat het ondersteunt. Als je de Smart Run instelt op een automatische synchronisatie, synchroniseert de wearable direct alle gegevens van je hardloopsessie naar je miCoach account.

Na je run zie je meteen een overzicht van je sportgeschiedenis, trainingsschema’s en kan je doelen stellen voor je volgende achievement. Naast een duidelijk overzicht biedt het platform coaching in krachttraining en kan je er workouts mee instellen.

Niet perfect

Is de miCoach Smart Run nou die vele euro’s waard? Dat ligt vooral aan wat jij uit je work-out wilt halen. De smartwatch is niet perfect, maar wees reëel: dat zijn weinig wearables op dit gebied. Wat we wel kunnen zeggen is dat Smart Run een breed scala aan inzichten biedt, van hartslagmetingen en GPS tot analyses en overzichten van je prestaties. Genoeg middelen om jezelf mee te motiveren én verbeteren!

Wil je meer weten over de Adidas miCoach Smart Run of de andere wearables uit onze #wearablewednesday? Zorg dan dat je er 1 juli a.s. bij bent tijdens Wearable Wednesday Live op het hoofdkantoor van T-Mobile! Toegang is gratis, aanmelden doe je hier.

Eindoordeel

Adidas miCoach Smart Run

6.8

Pluspunten

 • GPS ontvanger
 • geen smartphone nodig
 • overzichtelijke display
 • snelle sychronisatie
 • comfortabel
 • motiverend

Minpunten

 • vereist Bluetooth headset
 • veel voorbereiding nodig voor gebruik
 • instellen duurt lang
 • slechte batterij
 • prijs aan de hoge kant
 • niet accuraat in hartslag meting
De miCoach Smart Run van Adidas is een slim horloge, vooral gericht op hardlopen. Wil jij het meeste uit je run halen en je prestaties kunnen meten? Dan is dit de smartwatch voor jou!
Design
7.0
App & Software
8.0
Batterijduur
5.0
Draagbaarheid
9.0
Prijs/Kwaliteit
5.0