Welke nieuwe trends en gadgets kunnen we verwachten tijdens CES 2014?

De feestdagen zijn nog maar net achter de rug of het eerste belangrijke event van het nieuwe jaar barst alweer los: CES 2014, de grootste gadget en electronicabeurs ter wereld, start a.s. dinsdag in Las Vegas. Duizenden grote en kleine tech bedrijven presenteren tijdens de CES hun collectie voor 2014. Naar verwachting kunnen we van de grote namen, zoals Samsung, Sony en LG, ook weer diverse nieuwe product aankondigingen verwachten. We zetten alvast een paar trendvoorspellingen op een rijtje:

Gebogen beeldschermen

Vorige jaar zagen we al enkele gebogen OLED TV’s op de CES, en in het najaar verschenen de eerste curved smartphones op de markt. Verwacht wordt dat een hoop merken de trend, die werd ingezet door onder meer Samsung en LG dit jaar gaan volgen. Naar verwachting vinden we op de CES dit jaar dan ook een hoop curved Smart en 4K TV’s maar ook smartphones, tablets en overige beeldschermen.

LG lanceert eigen fitness tracker

Deze week doken geruchten op dat LG tijdens de CES mogelijk een eigen fitnesstracker gaat aankondigen. Op een uitgelekte foto is te zien dat het device veel weg heeft van de Nike Fuelband of Fitbit Force. Behalve de LG Liveband Touch (werktitel ‘G Health’), zoals het apparaat zou gaan heten, wordt ook gewerkt aan een Galaxy Gear concurrent, de LG G Arch. LG ontkende deze week overigens dat er op dit moment producten onder deze namen in ontwikkeling zijn.

Smart Home komt stappen dichterbij

Het huis van de toekomst, daar praten we bij mijn weten al sinds de jaren 80 over. Maar nu komt dat futuristische wonen toch langzaam maar zeker een stuk dichterbij. Het van origine Franse bedrijf Archos kondigde ruim een week voor het begin al een nieuwe tablet aan waarmee praktisch elk apparaat in je huis van afstand te besturen valt. Van speakers tot een weerstation, activitytracker en weegschaal: Archos zogenaamde ‘connected objects’ streven er naar dat al je elektronische apparaten in huis of in je broekzak straks met elkaar communiceren. En Archos is niet de enige die in Las Vegas nieuwe smart home introduceert: Er is dit jaar een complete hal gewijd aan smart living.

Fitness, Activitytracking & Wearables

Fitness en activitytracking gadgets blijft ook in 2014 een enorme trend. Alle usual suspects zijn opnieuw op de beursvloer te vinden: Fitbit, Withings, Fitbug, Misfit, Geopalz, Garmin, Polar, Pebble, etc., al is het nog even de vraag of al deze bedrijven ook met nieuwe producten naar Vegas komen. Verwacht wordt dat er dit jaar opvallend meer smartwatches op de CES te vinden zullen zijn, maar misschien treffen we er ook wel de eerste Google Glass klonen aan. Opvallend genoeg is Epson – bekend van de printers – volgens de geruchten één van de bedrijven die tijdens de CES mogelijk met een nieuwe productlijn aan wearables op de markt komt.

3D Printing goes mainstream

Onze eerste ervaringen met de 3Doodler tijdens de IFA in Berlijn waren helaas geen succes, maar dat neemt niet weg dat de toekomst van echte 3D printers nog steeds booming is. In een speciaal ingerichte ‘3D Zone’ in de beurshallen in Vegas, is volgens de CES organisatie geen standje meer te krijgen: De zaal staat helemaal vol met ambitieuze 3D printing producenten. We zijn uiteraard erg benieuwd of de 3D printer daadwerkelijk steeds toegankelijker wordt in termen van kosten en omvang, maar vooral ook wat de nieuwe mogelijkheden zijn qua materiaalkeuze en eindresultaat.

Volgende week is Johan namens Numrush op de CES om verslag te doen van alle trends, we zijn benieuwd wat we allemaal nog meer mogen verwachten in Vegas!