Welke student heeft het beste smartwatch app idee van Nederland? Stem nu!

De afgelopen maand konden studenten in heel Nederland meedoen aan We Are Able: Een door ons georganiseerde wedstrijd waarbij we op zoek gingen naar het beste Smartwatch App idee van Nederland. En dat hebben we geweten. Na gastcolleges op de Hogescholen van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag werden we uiteindelijk overspoelt door 45 inzendingen van studenten aan Hogescholen en Universiteiten in heel Nederland!

Vanaf deze week kan er nog steeds volop gestemd worden op alle inzendingen via deze pagina. Het app idee met de meeste stemmen maakt volgende week woensdag tijdens de finale namelijk kans op de publieksprijs: Een Samsung Level One koptelefoon en een jaarabonnement op Bright Ideas. Koplopers in de strijd om de publieksprijs zijn onder meer Radial, een app die je een notificatie stuurt op je horloge als een van je Facebook vrienden fysiek bij je in de buurt is, zodat je in het echt af kunt spreken.

Ook populair is de Voicechat app, waarmee je via je smartwatch gesproken berichten kunt uitwisselen met bekenden, in plaats van bijvoorbeeld SMS-jes of Whatsapp berichten. Handige apps zijn er ook, zoals de Dr Pill app die een seintje geeft als je je medicijnen moet innemen of de ‘rustige dagplanner app’ Amble, die je agenda en afspraken als een soort van zonnewijzer weergeeft op je display.

Ondertussen buigt onze jury bestaande uit Gonny van der Zwaag (iCulture), Dim Vleugel (Androidworld), Renato Valdés Olmos (Human.co) en Rick Fens (Samsung Nederland) zich over de inzendingen, om de zes finalisten te bepalen. Eind deze week maken we bekend welke genomineerde studententeams volgende week hun app idee mogen pitchen tijdens de finale van We Are Able in Amsterdam. Zij maken kans op een Samsung Gear smartwatch, een Samsung Galaxy S5, jaarabonnement op Bright Ideas en uiteraard uitgebreide aandacht op onze site.

weareable-inzendingen