De Wena Wrist is de nieuwe smartwatch van Sony

Wena Wirst

Op First Flight, een crowdfunding-initiatief van Sony voor hun eigen producten, is een nieuwe smartwatch opgedoken. In tegenstelling tot de eerder verschenen smartwatches van Sony, lijkt deze smartwatch meer op een traditioneel horloge.

De Wena Wrist (wear electronics naturally) beschikt niet over een digitaal scherm en wijkt daarmee af van onder andere de Apple Watch. Toch hebben de Wena Wrist en Apple Watch wel iets gemeen: beide smartwatches werken alleen op iOS-apparaten.

De Wena Wrist bevat drie belangrijke smartwatch-functies. Ten eerste zit er een draadloze NFC-portemonnee in verwerkt. Deze werkt voorlopig alleen met een Japanse betaalstandaard, omdat het product in eerst instantie ook alleen daar wordt uitgebracht.

Wena Wirst

Je wordt op de hoogte gehouden van eventuele notificaties via een LED-je op het horloge. Dit houdt in dat je weinig kunt met informatie op het horloge en je altijd via een smartphone moet reageren op notificaties. In de band van de Wena Wrist zitten verder sensoren verwerkt die activiteit bijhouden.

Vanaf maart zullen er twee verschillende versies van de Wena op de markt komen: een drie-wijzermodel en een model met aparte platen voor de uren, minuten en uren. Beide modellen zijn diagonaal 42 millimeter. De horlogefunctionaliteit werkt op een andere batterij dan de sensoren, NFC-portemonnee en notificaties. Het horloge gaat tussen de drie en vijf jaar mee, terwijl je voor de volledige functionaliteit de smartwatch om de week op moet laden.

Wena Wirst

De prijzen voor de verschillende modellen van de Wena Wrist variëren van omgerekend zo’n 250 tot 500 euro. Een opmerkelijk hoge prijs vanwege de beperkte functionaliteit: de Sony SmartWatch 3 is al verkrijgbaar vanaf 162 euro.