Digitale radio luisteren op een ouderwetse FM radio van Philips

Toegegeven, streaming radio is fantastisch. Ineens kun je via het internet elke radiozender luisteren die je maar wilt, de (radio)wereld ligt aan je voeten. Maar toch bekruipt je soms het gevoel dat radio luisteren vroeger een stuk makkelijker was. Je liep gewoon de keuken in en zette ‘de radio aan’. Met één druk op de knop had je muziek, zonder dat je eerst je bluetooth moest syncen, een wifi verbinding moest maken of je radio app moest opstarten. Het ergste wat je kon gebeuren is dat iemand aan de FM knop had lopen draaien, en je je favoriete zender opnieuw moest opzoeken. Maar ach, zelfs dat had zo zijn charme.

Voor de echte radioliefhebbers komt Philips nu met een tof nieuw audio apparaat dat in wezen het beste van twee werelden combineert: Een ouderwetse FM radio waarmee je óók internetradio kunt beluisteren. De Philips AE8000 is een compacte rechthoekige miniradio die je makkelijk in de keuken, op kantoor of in je slaapkamer kunt neerzetten. Je kunt ouderwets naar je favoriete zenders luisteren via de FM of DAB+, maar je kunt het apparaat ook verbinden met internet en zodoende je favoriete internetzenders instellen op het apparaat. Je kunt tot 20 verschillende voorkeurszenders opslaan zodat je deze snel en eenvoudig ‘op kunt zetten’.

AE8000_10-RTP-global-001

De afgelopen jaren stapten een hoop Nederlandse radiozenders in zijn geheel over op digitale uitzendingen, en kwamen er ook een heleboel internet radiozenders bij. Keuze genoeg dus. Daarnaast kun je via het internet heel makkelijk luisteren naar je favoriete radiozenders uit het buitenland, zoals BBC Radio of Hot 97 live from New York. Met de Philips AE8000 is het straks een kwestie van eenmalig opzoeken en instellen, en vanaf dat moment makkelijk en direct te beluisteren door het apparaat aan te zetten.

Een must have voor radioliefhebbers dus, die dat gepiel op hun smartphone af en toe even helemaal beu zijn. De AE8000 gaat back to basics maar dat is af en toe wel zo prettig als je gewoon even snel een muziekje op wilt zetten.

De Philips AE8000 wordt deze week tijdens de IFA in Berlijn aan het publiek gedemonstreerd, maar is nu ook al online te bestellen voor een adviesprijs van €139,99.