Wereldpremière drone show AIR vindt plaats in Amsterdam ArenA

Drone show AIR zal dit najaar zijn wereldpremière beleven in de Amsterdam ArenA. Volgens de organisatie is AIR de eerste entertainment show met drones.

Het evenement is een initiatief van Fjuze, een creatief concept- en organisatiebureau uit Amsterdam. Het is de bedoeling dat honderden drones de hoofdrol spelen in de entertainment show. In combinatie met muziek, video, projecties en special effects belooft het evenement een waar spektakel te worden.

Het programma van AIR bevat diverse onderdelen. Zo kunnen bezoekers onder andere illusies en magie, circus, ballet en battles verwachten. Hiermee wordt een nieuwe ontwikkeling op het gebied van entertainment aangeboord.

Eén van de initiatiefnemers, Klaas Rohde, zegt het volgende over de show:

Nog nooit eerder was het mogelijk een show op deze manier neer te zetten. Innovatie, kunst en entertainment komen in deze spectaculaire en veelzijdige show perfect bij elkaar.

Daarnaast geeft Rohde aan dat de onbemande vliegtuigjes voor talloze doeleinden zijn in te zetten, waaronder entertainment. Met de komst van steeds meer drones lijkt de opkomst van dergelijke evenementen slechts een kwestie van tijd.

Een exacte datum van de show is nog niet bekend, maar de organisatie zegt dat AIR in het najaar zal plaatsvinden. De kaartverkoop van AIR start binnenkort.