‘Wetgevers VS willen dat AT&T breekt met Huawei’

Huawei

Amerikaanse wetgevers zouden er bij provider AT&T op aandringen alle commerciële banden met Huawei te verbreken. Dat stellen twee anonieme congreswerknemers tegenover Reuters. De VS zou zich zorgen maken over de nationale veiligheid.

Als het aan de Amerikaanse beleidsmakers ligt, doet AT&T geen zaken meer met het bedrijf. Daarnaast moeten de plannen waarmee China Mobile de Amerikaanse markt zou betreden gestopt worden. Eerder deze maand blies AT&T al een deal af met de smartphonemaker, na een lobby van diverse congresleden.

Chinese inlichtingendiensten

Reden achter de bezorgdheid is dat Amerikaanse veiligheidsexperts denken dat informatie van de telefoons van de fabrikant mogelijk met de Chinese inlichtingendiensten gedeeld kan worden. Denk bijvoorbeeld aan je locatie.

Om die reden adviseren de wetgevers ook al om bedrijven niet samen te werken met de smartphonemaker. Doen ze dat niet, dan zouden de mogelijkheden om zaken te doen met de overheid worden verminderd. Ook is er een wetsvoorstel in de maak, waarin staat dat ambtenaren de smartphones van Huawei niet mogen gebruiken.

Deze foto is beschikbaar gesteld onder de Creative Commons-licentie door Kārlis Dambrāns