Nieuwe software van BlackBerry zoekt naar kwetsbaarheden in autonome auto’s

BlackBerry heeft een nieuw beveiligingsprogramma gepresenteerd dat naar kwetsbaarheden in de software van zelfrijdende auto’s zoekt. Het programma heet Jarvis, zo maakte BlackBerry-directeur John Chen tijdens de North American International Automotive Show (NAIAS) bekend.

Jarvis werkt via de cloud. Het programma kan software in autonome voertuigen scannen en controleren op fouten. Handig voor autofabrikanten, want zij kunnen Jarvis gebruiken om alle bestanden te scannen tijdens het ontwikkelen van software. Het programma werd al getest bij een softwareplatform voor de Jaguar Land Rover.

Volgens BlackBerry gaat het beoordelen van de code een stuk sneller met Jarvis. In het geval van de Jaguar duurde dit in plaats van een maand slechts 7 minuten.

Baidu

BlackBerry is natuurlijk met name bekend als smartphonefabrikant. Tegenwoordig werkt het bedrijf samen met andere ontwikkelaars aan zelfrijdende auto’s. Begin dit jaar sloot het bedrijf een samenwerking met de Chinese zoekmachine Baidu. De bedoeling is dat het bedrijf besturingssystemen gaat leveren voor Apollo, de software van Baidu voor zelfrijdende auto’s.