Straks ook vinkjes op WhatsApp: Eerste bedrijven mogen geverifieerde accounts aanvragen

Het was al even bekend dat er uiteindelijk bedrijven zouden worden toegelaten tot WhatsApp, maar nu lijkt het dan ook eindelijk zo ver te zijn. De chat-app is namelijk begonnen met het verifiëren van de eerste zakelijke accounts. Dat blijkt uit een nieuwe pagina op de website van het bedrijf.

Het idee is natuurlijk dat WhatsApp geld kan verdienen aan zakelijke chats. En dat zou ook de enige bron van inkomsten zijn, want de app is gratis en advertenties zijn er niet. Vooralsnog gaat het volgens de pagina alleen om een klein aantal bedrijven als onderdeel van een pilot.

Een bedrijfsaccount heeft een groen vinkje (vergelijkbaar met het vinkje van Twitter) en de berichten worden in het geel getoond. De berichten kun je overigens niet verwijderen, wat wel mogelijk is in de normale chats.

Speciale app

WABetaInfo analyseerde de code van de app en stelt dat er een speciale app komt voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Via die app kunnen de bedrijven met klanten chatten. Bedrijven kunnen verder instellen wanneer ze bereikbaar zijn en automatische reacties sturen buiten kantooruren.