WhatsApp kondigt verbeterde functies aan voor spraakberichten

spraakberichten

Goed nieuws voor iedereen die wat lui is met typen en veel liever spraakberichten naar vrienden en familie stuurt. WhatsApp kondigt namelijk verbeterde functies aan voor de spraakberichten via de app. Binnen een paar weken zullen we daar al gebruik van kunnen maken.

Spraakberichten

Ben jij die vriend of vriendin die altijd minutenlange spraakberichten naar anderen stuurt? Dan is het vast wel eens voorgekomen dat er in deze berichten ook wat stiltes vielen. Omdat je even afgeleid was, of omdat je een bericht aan het teruglezen was waarop je óók nog wil reageren. Onhandig voor degene die dit moet afluisteren. Want hoewel het al een flinke verbetering was dat je de spraakberichten versnelt (1,5x of 2x) kon afspelen, zit niemand echt te wachten op stiltes.

Dat moet het bedrijf zelf ook gedacht hebben, want speciaal hiervoor komen ze met een handige feature. Je kunt het bericht tijdens het opnemen namelijk op pauze zetten. Zo kun jij tussendoor even gedag zeggen tegen de buurman die net langsloopt, om je spraakbericht vervolgens weer te hervatten.

Nieuwe looks

Sommige zien het misschien al: de spraakberichten krijgen een nieuwe look. Zie je het nog niet? Dan zal dit vast snel genoeg gebeuren. In plaats van een gewoon streepje dat laat zien dat je aan het opnemen bent, krijgt straks iedereen hier geluidsgolven te zien. Ook is het voor sommigen nu al mogelijk om het gesprek van een persoon te beluisteren en vervolgens verder te chatten in een ander gesprek. Hiermee wordt multitasken een stuk gemakkelijk gemaakt.

Beeld: Unsplash