‘WhatsApp test berichten die zichzelf ook weer verwijderen’

Soms schrijf je een berichtje dat niet voor eeuwig in de lucht hoeft te blijven hangen. Maar als je eenmaal iets verstuurd hebt, is het voor eeuwig in de wereld. Tenzij de berichtjes na een bepaalde tijd automatisch verwijderd worden. Dat is een functie waar WhatsApp nu aan werkt, schrijft The Verge.

De functie werd ontdekt door WABetaInfo, die het als eerste zag verschijnen in versie 2.19.275 van de Android-app. De functie is mogelijk echter nog niet voor iedereen in de bètaversie beschikbaar.

Maar we kunnen ons al wel voorstellen dat de functie handig is. Als je gevoelige informatie verstuurt, hoeft dat immers niet voor eeuwig beschikbaar te zijn. Als het bericht dan automatisch kan verdwijnen na een specifieke periode, is dat wel zo handig.

De functie in WhatsApp zit nog in een vroege ontwikkeling en kan dus nog veranderen. Maar op dit moment kun je berichten na vijf seconden of na een uur automatisch laten verwijderen. Ook lijkt het momenteel alleen beschikbaar te zijn in groepschats, en je kunt er alleen voor kiezen dat alle berichten in die chat na een bepaalde periode verdwijnen.

Concurrenten

Daarmee loopt WhatsApp op dit gebied wel achter op zijn concurrentie. Telegram heeft bijvoorbeeld een Secret Chats-functie, waarmee je ook berichten kunt versturen die automatisch verdwijnen. Maar dat kan ook naar individuele mensen en het geldt niet voor alle berichten in een groep.

Wanneer de functie van WhatsApp precies beschikbaar wordt voor iedereen en welke mogelijkheden het uiteindelijk krijgt, is nog onduidelijk.