Wikileaks via Twitter gedagvaard door Democratische Partij VS

Wikileaks is door advocaten van de Amerikaanse Democratische Partij gedagvaard via een bericht op Twitter. De tweet werd vrijdag al verstuurd via een nieuw Twitter-account. Het lijkt er op dat dit account alleen voor dit bericht is aangemaakt. De website wordt door de Democraten beschuldigd van inmenging tijdens de presidentsverkiezingen van 2016.

De Democratische Partij werd in 2016 het slachtoffer van een hack, waarbij e-mails werden gestolen. Informatie uit deze e-mails werd door Wikileaks gepubliceerd. Ook president Donald Trump en de Russische overheid worden in de dagvaarding beschuldigd van een “poging om het Amerikaanse politieke klimaat te destabiliseren”.

Twitter

Een dagvaarding via Twitter versturen mag in Amerika overigens gewoon, zo bepaalde een rechter in Californië al eerder. Voorwaarde is wel dat de gebruiker actief is op Twitter. Het advocatenkantoor van de Democraten stelt dat dit bij Wikileaks het geval is.

Een maand geleden werd verzocht of de dagvaarding via Twitter gedeeld mocht worden. Toen merkten advocaten al op dat het account over de rechtszaak tweette, en er dus al van op de hoogte was.