Will.i.am strikt Gucci voor de ontwikkeling van een luxueuze smartband

Producer Will.i.am heeft in het Italiaanse modemerk Gucci een nieuwe partner gevonden voor de ontwikkeling van een luxueuze smartband. Dat hebben Will.i.am en Gucci bekendgemaakt tijdens Baselworld, een beurs voor horloges en sieraden in Zwitserland.

Tijdens de presentatie van de twee grootheden werd echter nog geen product gelanceerd, maar kondigde Will.i.am wel alvast aan dat het gaat om een smartband met 3G-verbinding. Volgens de rapper annex producer is het de bedoeling dat de smartband onafhankelijk werkt, zodat de armband niet verbonden hoeft te worden met een smartphone.

Doordat de smartband over een eigen simkaart en internetverbinding zal beschikken, is het mogelijk om via de armband te bellen, tekstberichten te versturen en sociale netwerken te checken zonder dat je een smartphone nodig hebt. Daarnaast zal de smartband beschikken over een camera die geschikt is voor videobellen, een hartslagmeter, een temperatuursensor en GPS.

smartband-gucci_1

Zowel Will.i.am als Marco Bizzarri, de CEO van Gucci, droegen een eerste prototype van de smartband tijdens de presentatie. Volgens CNet, dat bij de presentatie aanwezig was, oogt de gadget vooralsnog niet erg modieus. Het eerste prototype zou volgens het medium erg ‘dik’ en ‘lomp’ zijn, terwijl Gucci zich juist wilt richten op een luxueuze armband. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de smartband gelanceerd zal worden.

Vorig jaar lanceerde Will.i.am ook al een dergelijke smartband waarmee gebruikers kunnen bellen. Echter bleef het succes van de Puls uit, waardoor de producer zich wilt richten op de ontwikkeling van een nieuwe smartband.