TAG Heuer werkt samen met Google en Intel aan smartwatch

Horlogemaker TAG Heuer gaat samen met Google en Intel werken aan de ontwikkeling van een smartwatch. Nadat eerder vandaag al bekend werd dat het Zwitserse bedrijf op zoek was naar partners, hebben de drie bedrijven de samenwerking vanmiddag tijdens een horlogebeurs in Zwitserland bevestigd.

Met de samenwerking laten de bedrijven het beste van twee werelden samenkomen. Waar Silicon Valley bekendstaat als broedplaats van innovatieve technologieën, staat Zwitserland bekend als dé plek van de luxe en modieuze horloges.

Zowel Google als Intel zullen zich over de technologie ontfermen, terwijl TAG Heuer zich bezig zal gaan houden met het design van het horloge. Uit de samenwerking komt de eerste Zwitserse smartwatch voort die op Google’s mobiele besturingssysteem Android Wear zal gaan draaien.

Jean-Claude Biver, topman van TAG Heuer, geeft aan dat de samenwerking een groot succes zal worden:

Met het samengaan van Zwitserse horlogemakers en Silicon Valley wordt een huwelijk gesloten tussen een verfijnde ambacht en technologische innovatie. Deze samenwerking kan alleen maar winnaars opleveren, want de verschillende disciplines versterken elkaar en het potentieel van deze drie bedrijven is enorm.

tag heuer google intel

De drie bedrijven geven aan dat ze een nieuwe revolutie willen ontketenen met de samenwerking. Door de Zwitserse ambacht te combineren met moderne technologieën verwachten de bedrijven een uniek product op de markt te zetten. Hoe de bedrijven dat precies voor ogen hebben wordt niet duidelijk, maar naar verwachting zal de smartwatch als een traditioneel Zwitsers horloge ogen. Over eventuele technische specificaties maken de bedrijven niets bekend.