Winnaar Hyperloop Pod-competitie bereikt snelheid van 324 km/u

team warr

Afgelopen weekend streden 25 teams tegen elkaar in de Hyperloop Pod competitie. De competitie van SpaceX werd dit jaar voor het eerst georganiseerd in januari. Wegens groot succes organiseerde het ruimtetransport bedrijf een tweede competitie. Hierbij speelde één criterium de hoofdrol: het bereiken van maximale snelheid.

Die maximale snelheid wist de winnaar wel te bereiken: het Duitse team Warr won de competitie met vlag en wimpel met een snelheid van maar liefst 324 km/u in de 1.25 km lange testbuis. Het team van de Technische Universiteit van München versloeg de twee andere teams in de finale met een opvallend kleine en lichte pod van maar 80 kilo.

Twee keer op rij

Het is niet de eerste keer dat team Warr de competitie wint. In januari werden zij ook al vereerd met de winnende titel van de Hyperloop Pod-competitie. Het Duitse team was afgelopen weekend aanzienlijk sneller dan de overige twee teams in de finale. Zo wist team Paradigm (Universiteit van Newfoundland) een snelheid van 101 km/u te bereiken en liep het Zwitserse team Swissloop achter met een luttele 40 km/u.

Na afloop feliciteerde SpaceX CEO Elon Musk de deelnemers. Hij vertelde dat hij geen reden ziet waarom een pod in de toekomst niet 800-900 km/u zou kunnen bereiken. Dit geeft meteen aan dat Musk nog lang niet klaar is met het organiseren van competities. Wie weet bereiken de teams volgend jaar wel veel hogere snelheden.