Withings komt met nieuwe producten en app onder de merknaam Nokia

Nokia

De laatste stap van de overname van Withings is voltooid. De overname vond in april vorig jaar plaats en werd een jaar geleden op papier afgerond. Klanten merkten tot nu toe niks van de overname, maar in februari werd duidelijk dat de merknaam Withings zou verdwijnen. Dat is nu officieel gebeurd. De Withings-producten zijn van naam veranderd en er zijn meteen een aantal nieuwe producten gelanceerd.

Nokia Body

Het gaat daarbij niet om compleet nieuwe productcategorieën, maar om nieuwe versies van producten die er al waren. Zo is er een simpele wegschaal die data beschikbaar maakt via de Health Mate-app. De Body, zoals de weegschaal heet, meet alleen je gewicht en berekent je BMI. Hij heeft dus minder functies dan de andere Withings-weegschalen dus, maar daardoor is hij ook een stuk goedkoper: je betaalt slechts 60 euro voor de Nokia Body.

De twee andere weegschalen van Withings blijven bestaan, alleen staat er voortaan een Nokia-logo op. Het gaat om de Body+ die ook meet hoeveel lichaamsvet, spiermassa en botmassa je hebt en de Body Cardio die daarnaast ook nog je hartslag meet. Deze modellen kosten respectievelijk 100 en 180 euro.

Nokia Body

Nokia BPM+

Nokia lanceert daarnaast een nieuwe bloeddrukmeter. Naast de oude bloeddrukmeter van Withings, die tegenwoordig de Nokia BPM heet, is er nu BPM+. Deze is compacter en makkelijker om je arm te plaatsen. Qua metingen heeft hij echter geen voordelen boven de oude versie. De Nokia BPM+ is met een prijs van 130 euro drie tientjes duurder dan de BPM.

De andere producten van Withings hebben enkel een naamsverandering ondergaan. Zo neemt Nokia afscheid van de productnaam Activité voor zijn lijn fitnesstrackers die eruit zien als een analoog horloge. De keuze van modellen is ook beperkt. Voortaan heb je de keuze uit de Nokia Steel en de Nokia Steel HR met ingebouwde hartslagmeter.

De slaaptracker van Withings, Aura genaamd, lijkt te zijn verdwenen uit het assortiment. De slimme haarborstel, thermometer en beveiligingscamera blijven echter wel te koop.

Nokia BPM+

Health Mate

Voor mensen die oude Withings-producten hebben, verandert er niks. Ze blijven gewoon werken en Nokia blijft ze gewoon ondersteunen. Het enige verschil is dat de Withings Health Mate-app vanochtend een update heeft gekregen en is omgetoverd tot Nokia Health Mate.

Het design en de indeling zijn compleet veranderd, waardoor de app er op het eerste oog simpeler uitziet. Nieuw zijn de Wellness Programs. Hiermee kun je bijvoorbeeld in acht weken je slaap verbeteren of je zwangerschap tracken. Ook bevindt zich binnen de Welness Programs een Leaderboard waarmee je het een week lang kunt opnemen tegen je vrienden qua lichaamsbeweging. Een functie die veel andere apps al aanbieden.