Withings en Spotify gaan op zoek naar de beste playlists om uit je bed te komen

Withing Aura en Spotify

Withings kondigde vorige week op de IFA in Berlijn aan een samenwerking te starten rondom de Aura-slaapproducten. Gebruikers van de Aura Connected Alarm Clock kunnen een Spotify-playlist selecteren waarmee je in slaap wilt vallen of wakker wilt worden. Hiervoor selecteert én maakt Withings speciale playlists die worden uitgelicht in de bijbehorende app. Aan het einde van het jaar komt daar nog een bijzondere functie bij: per playlist kun je zien hoe efficiënt hij is.

Door alle sensoren in het Aura Total Sleep System kan Withings bijhouden hoe lang het duurt voordat mensen in slaap vallen. Of andersom: hoe lang ze nog in bed blijven liggen nadat ze zijn wakker geworden. Het bedrijf gaat deze (geanonimiseerde) data koppelen aan de playlisten die mensen hebben geselecteerd en deze informatie ook beschikbaar maken aan gebruikers.

De meest efficiënte playlists om wakker te worden

De komende maanden gaat Withings genoeg data verzamelen en aan het einde van het jaar moeten de resultaten voor het eerst zichtbaar zijn in de app. Elke playlist krijgt daardoor een rating en het aantal minuten dat het opstaan of in slaap vallen gemiddeld kost met de playlist in kwestie wordt vermeld.

Of Withings nog meer interessante informatie uit de data rond muziekkeuze en slaapgedrag weet te halen is afwachten.