Withings komt bij je in bed liggen met het nieuwe Aura Smart Sleep systeem

Slapeloze nachten of woelige dromer? De Franse electronicafabrikant Withings wil het dit jaar allemaal voor je in kaart brengen en van duiding voorzien. Op de CES in Las Vegas tonen zij daarom deze week hun nieuwe Aura Smart Sleep-systeem, waarbij Withings lekker bij je onder de lakens kruipt.

Het systeem bestaat uit liefst 3 verschillende onderdelen en moet de gebruiker al vrij snel veel inzicht geven in zijn of haar slaapgedrag.

Withings_Aura

Het meest opvallende van het Aura-systeem is de LED-lamp annex wekker die je naast je bed kunt plaatsen. Te vergelijken met andere wake-up lights in de markt is de lamp voorzien van een aantal verschillende standen, waarbij het licht aangepast wordt aan tijdstip: zachter licht om in slaap te komen, daglicht om makkelijker wakker te worden.

Wat het systeem van Withings extra doet, is een meting in je bed zelf. Een kleine sensor, die je kunt plaatsen onder je kussen of tussen je laken en matras, meet gedurende de nacht je beweging, ademhaling en zelfs hartslag. Via Bluetooth wordt deze informatie verzonden naar de lamp, die zijn gedrag hier op aanpast.

Alle data wordt vervolgens weer gevisualiseerd in een speciale app voor smartphone of tablet, waardoor je snel inzicht krijgt in je slaapgedrag: op welke momenten slaap je goed en welke factoren zijn hier voor verantwoordelijk.

Withings wil het Aura Smart Sleep systeem vanaf dit voorjaar gaan verkopen. De verkoopprijs zal dan naar verwachting €219 zijn.

withingspulse_banner