Withings ontwikkelt wekker die zorgt dat je beter slaapt

Bij een wekker denk je waarschijnlijk aan dat gruwelijke ding dat je elke ochtend veel te vroeg wakker maakt, maar daar wil Withings verandering in brengen. Dit bedrijf heeft vandaag namelijk een wekker aangekondigd die ervoor moet zorgen dat je juist beter slaapt.

Het Withings Aura Total Sleep System bestond al, maar was alleen verkrijgbaar als totaalpakket waar je 299 euro voor betaalt. Dat bleek voor veel mensen wat veel, dus de Aura Connected Alarm Clock is nu ook los verkrijgbaar en is dan plotseling een stukje aantrekkelijker geprijsd, want voor ongeveer 190 euro heb je deze geavanceerde wekker op je nachtkastje staan. De Aura Connected Alarm Clock moet er namelijk voor zorgen dat je daadwerkelijk beter slaapt.

Het werk van de slimme wekker begint zodra jij wilt gaan slapen. Allereerst checkt de Withings-gadget het licht en geluid in je kamer, zodat je zeker weet dat de omstandigheden geschikt zijn voor een goede nacht slaap. Vervolgens wordt er met rood licht en rustgevende geluidseffecten voor gezorgd dat je langzaam in slaap valt. Hierbij kun je ook gebruik maken van Spotify, want de wekker heeft verbinding met internet. Datzelfde geldt voor het wakker worden, waarbij ook blauw licht een belangrijke rol speelt. Blauw licht zorgt er namelijk voor dat je lichaam melatonine aanmaakt, waardoor je je meteen energieker voelt.

De vernieuwde slaapproducten van Withings zijn vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar.