De mailbox van Hillary Clinton ligt ongecensureerd op straat

Hillary Clinton heeft een behoorlijk probleem. Er dreigen namelijk 32.000 behoorlijk gevoelige e-mails uit te lekken. Dat is slecht nieuws voor Clinton, die volop in de race is om de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten te worden.

Clinton was al eerder in het nieuws om haar e-mails, destijds omdat bleek dat ze veel belangrijke berichten verstuurde via haar privé-account. Ze deed dat onder andere in haar periode als minister van buitenlandse zaken, dus we hoeven je vast niet uit te leggen dat er regelmatig belangrijke onderwerpen besproken werden. Dat ze dat beter niet had kunnen doen blijkt nu opnieuw, want het zijn deze mails die nu onderschept zijn door iemand die zichzelf omschrijft als een computerspecialist, zo meldt RadarOnline.com.

Het is niet bekend hoe deze persoon aan de 32.000 e-mails gekomen is, maar hij of zij lijkt wel te beseffen dat ze behoorlijk veel geld waard zijn. Je kunt namelijk bieden vanaf 500.000 euro. Het moment om naar buiten te treden met de e-mails is opvallend, omdat Clinton eerder deze week nog liet weten duizenden pagina’s aan mailverkeer openbaar te maken. Zij wilde hiermee aantonen dat het eigenlijk niet zo erg was dat ze haar privémail voor politieke doeleinden gebruikte.

Dat zorgde echter voor scepsis, omdat meer dan honderd pagina’s alsnog gecensureerd werden. Ook deze informatie lijkt nu naar buiten te kunnen komen, want de specialist enkele mail-onderwerpen vrijgegeven, waaronder ‘HIGHLY IMPORTANT! Comprehensive Intel Report’ en ‘Algeria latest French Intel on Algeria hostage’. Inderdaad, dat is geen informatie die Amerika op straat zal willen laten belanden.

RadarOnline sprak met de persoon die in het bezit is van de e-mails. Hierbij wordt meteen duidelijk dat Clinton en haar team opnieuw flink geblunderd hebben. “Haar inbox is volledig gewist, maar al het mailverkeer in haar outbox was nog beschikbaar”, aldus de insider. “Als deze mails naar buiten komen, dan kan Clinton de verkiezingen wel op haar buik schrijven én zet ze de veiligheid van het land op het spel.”