Hier luisterden we in 2016 het meeste naar op Spotify

Met nog 4,5 weken te gaan is 2016 bijna voorbij. Tijd voor de jaarlijkse overzichten dus, en ook Spotify doet daar aan mee. Dit jaar maakt de streamingdienst in ‘Wrapped 2016′ bekend welke artiesten, albums en nummers het meest beluisterd werden. Zo krijgen we een mooi inzicht in ons eigen luistergedrag van dit jaar.

Broederliefde, een hiphop-formatie, is in Nederland het meest gestreamd. Wereldwijd is dat een wat bekendere artiest, namelijk Drake. Maar juist dit is opvallend: het is voor het eerst dat een Nederlandse artiest vaker wordt beluisterd dan een internationale grootheid. En zowel mannen als vrouwen luisterden vooral naar hun beats. In de top vijf zien we bovendien nog een andere artiest uit ons kikkerlandje, namelijk Lil’ Kleine.

Verder zitten er eigenlijk weinig verrassingen in de overzichten. Zo is Rihanna de meest beluisterde vrouwelijke artiest in Nederland, Drake de mannelijke. Kijken we naar welke Nederlandse artiesten in het buitenland het meest gestreamd zijn, dan staat DJ Martin Garrix bovenaan, gevolgd door Tiësto en Armin van Buuren.

Spotify Wrapped 2016

Qua meest gestreamde albums en nummers staat Drake bovenaan. Zijn album Views werd wereldwijd het meest beluisterd, wat ook geld voor zijn track One Dance. Spotify maakte daarnaast een lijst met de vijf meest beluisterde nostalgische tracks wereldwijd, en daarin staat het nummer dat waarschijnlijk ook weer bovenaan de Top 2000 staat: Bohemian Rhapsody van Queen.

De volledige lijst, inclusief video’s en te beluisteren muziek, is hier te vinden.