Xiaomi brengt smartphones Mi 9 en Redmi Note 7 naar Nederland

Xiaomi-Mi-9-voorkant

Xiaomi heeft vandaag aangekondigd de smartphones Mi 9 en Redmi Note 7 in Nederland beschikbaar te maken. Alledrie de apparaten zijn direct verkrijgbaar via onder meer Bol.com en Coolblue. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens een persevenement in Amsterdam.

De Mi 9 is Xiaomi’s nieuwe vlaggenschip, met een erg krachtige camera. De smartphone heeft maar liefst drie lenzen, waarbij de 48 megapixel-versie de primaire sensor is. Deze lens moet altijd voor scherpe foto’s zorgen, ook bij weinig licht. Daarnaast bevat het toestel een 12 megapixel telelens met 2x optische zoom en een 16 megapixel groothoeklens.

De groothoeklens kan foto’s maken met 117 graden, waardoor je nog veel meer in een foto kwijt kunt. De camera-app op de Mi 9 geeft bovendien automatisch de suggestie om deze lens te gebruiken als het detecteert dat dit handig kan zijn. Dit kan bijvoorbeeld in een museum het geval zijn. De groothoeklens is bovendien te gebruiken als 4 centimeter macro-lens.

Mi-9-achterkant

De groothoeklens komt verder met een portretmodus, die je ook meer achtergrond geeft dan bij een gewone foto. Tot slot is de camera in staat om slow motion-video’s te maken met 960 fps. Daarbij voegt kunstmatige intelligentie automatisch achtergrondmuziek toe.

Tijdens het persevenement kregen we ook de kans om de Mi 9 even vast te houden. Daarbij was het niet mogelijk om de camera uitvoerig te testen, maar de eerste indrukken waren meer dan goed te noemen. De camera bleef ook bij flink inzoomen nog behoorlijk scherp en wist veel details mee te pakken.

Ontwerp

Verder bevat het toestel een 6,39 Amoled-scherm met reading mode 2.0. Die modus belast je ogen minder als je artikelen zit te lezen. Het scherm wordt beschermd door Gorilla Glass 6, dat bovenin een inkeping heeft voor de selfiecamera van 20 megapixels.

Minstens zo interessant is de achterkant van de Mi 9. Achterop de variant in Ocean Blue zit namelijk een speciaal soort glas dat een regenboog-effect geeft. Beweeg je de telefoon, dan verandert de kleur ook. Dit geeft een bijzonder effect, wat bereikt wordt door het zogenaamde holographic spectrum.

Xiaomi-Mi-9-achterkant

Xiaomi heeft bij de Mi 9 bovendien goed nagedacht over het ontwerp van de Mi 9. Waar de Mi 8 nog wat hoekig was, heeft de Mi 9  een echt afgerond ontwerp dat lekker in de hand ligt. Nadeel is natuurlijk wel dat er direct veel vingerafdrukken te zien zijn op de glazen behuizing, maar dat is slechts een klein nadeel. Met een doekje of een hoesje heb je dat eenvoudig opgelost.

Verder bevat het toestel een 3.300 mAh-accu, die je weer op kunt laden met het nieuwe 20W wireless charging. Met deze geheel nieuwe draadloze oplader van Xiaomi kun je de telefoon in slechts 90 minuten weer helemaal opladen. De draadloze oplader komt volgens het hoofd van de Europese marketing, Alvin Tse, binnenkort naar Nederland. Een exacte datum en prijs werd niet bekend gemaakt.

Redmi Note 7

Xiaomi kondigde verder aan om het budgettoestel Redmi Note 7 naar Nederland te brengen. De Redmi Note 7 bevat een 6,3 inch Full HD-scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. De telefoon heeft een minder afgerond ontwerp dan de Mi 9, waardoor deze minder prettig in de hand ligt. Toch hebben we niet veel op het ontwerp aan te merken.

Achterop zit een dual-camera met een 48 megapixel-lens, die vrijwel hetzelfde kan als de 48 megapixel-lens op de Mi 9. De camera bleek bij het inzoomen echter minder sterk dan de Mi 9, maar alsnog indrukwekkend. De tweede lens is een 5 megapixel-lens. Voorop heeft het apparaat nog een 13 megapixel selfiecamera.

Xiaomi-Redmi-Note-7-voorkant

De Redmi Note 7 valt verder op door zijn 4.000 mAh-accu en de aanwezigheid van een koptelefoonaansluiting. Veel fabrikanten van smartphones hebben die met de komst van USB-C afgeschaft, maar Xiaomi besloot deze te behouden, naast de USB-C-aansluiting. Met de accu moet je volgens Xiaomi 23 uur kunnen bellen of 7 uur kunnen gamen.

Verder bevat de Redmi Note 7 de IR-afstandsbediening. Met deze functie kun je je telefoon gebruiken om andere apparaten in huis aan te sturen, zelfs als ze geen verbinding hebben met het internet. ‘IR’ staat namelijk voor infrarood, en dat is hetgeen waar veel afstandsbedieningen van apparaten mee werken. Zo kun je bijvoorbeeld je televisie besturen met je telefoon.

Xiaomi-Redmi-Note-7-achterkant

Beschikbaarheid

De Mi 9 is vanaf nu te koop in twee varianten. De goedkoopste versie met 6GB aan RAM-geheugen en 64 GB aan opslag is vanaf 449 euro te koop. Ook is er een versie met 128 GB aan opslag, die je vanaf 499 euro kunt bemachtigen.

De Redmi Note 7 kun je ook in twee varianten verkrijgen, in het Neptune Blue, Space Black en Nebula Red. De goedkoopste variant van 199 euro komt met 3GB aan RAM-geheugen en 32 GB aan opslag. Voor 229 euro koop je een versie met 4GB aan RAM-geheugen en 64 GB aan opslag. De opslagcapaciteit is nog verder uit te breiden.

De apparaten moeten binnen een paar maanden bovendien te koop zijn via officiële Mi-winkels van Xiaomi. Het bedrijf kondigde namelijk aan deze winkels over een paar maanden in Nederland te openen. Daarbij gaat het zowel om fysieke ‘Mi Stores’ als om de webwinkel mi.com/nl.