Fitness tracker Xiaomi Mi Band 3 komt met extreem lange accuduur

Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi heeft vandaag tijdens een persevenement in Amsterdam aangekondigd dat de Xiaomi Mi Band 3 hier beschikbaar wordt. De slimme armband komt met een indrukwekkende accuduur en een hoop nieuwe functies.

De Mi Band 3 komt met een 0,78 inch OLED touch screen. Dat scherm is ook direct een grote verbetering ten opzichte van de Mi Band 2, die geen touchscreen had. Nu kun je niet alleen gebruikmaken van een knop, maar ook van swipe-gebaren om door de verschillende menu’s te gaan.

Op dat scherm zie je allerlei verschillende statistieken. Zo wordt je real-time hartslag getoond, evenals hoeveel stappen je vandaag gezet hebt en hoeveel calorieën je verbrand hebt. Daarnaast houdt het horloge bij hoe groot je gelopen afstand is en volgt het je nachtrust. Verder is het horloge niet alleen te gebruiken voor mensen die op het land bewegen, maar ook voor de zwemmers. Het apparaat is namelijk tot 50 meter waterdicht.

Natuurlijk kun je ook zien hoe laat het is, wat de datum is en hoeveel batterij je nog hebt. Die accu is overigens meer dan indrukwekkend te noemen. Volgens Xiaomi zelf gaat het apparaat namelijk twintig dagen mee op een volle batterij. Of dat echt zo is, valt nog te bezien. Maar het betekent in ieder geval dat je de slimme armband nauwelijks hoeft op te laden.

Extra functies

De Mi Band 3 zit volgens Xiaomi boordevol functies. Zo krijg je notificaties van berichtjes en binnenkomende telefoontjes, maar zie je ook wie er belt. Verder zijn er activiteitsdoelen in te stellen en kun je een reminder krijgen over wanneer je moet bewegen.

De Mi Band 2 was overigens ook al in staat om eenvoudige notificaties van je telefoon te tonen. De Mi Band 3 gaat echter een stap verder en komt met allemaal nieuwe functies. Zo kun je er Android-telefoons mee ontgrendelen en zit er zelfs een find my phone-functie op, mocht je je telefoon verloren zijn.

Daarnaast kun je binnenkomende telefoontjes afwijzen door lang op het scherm van de Mi Band 3 te drukken. Daardoor hoef je je telefoon dus niet meer te pakken. Ook kun je real-time statistieken inzien van je work-out, zoals je hartslag, de gelopen afstand en je snelheid.

Beschikbaarheid

De Mi Band 3 is vanaf nu te koop bij diverse winkels voor 29,90 euro. Het apparaat wordt standaard met een zwart bandje geleverd, maar je kunt ook andere kleurtjes los kopen. Prijzen daarvoor zijn niet bekendgemaakt.