Yingo Yango: Een platform dat gezondheid op de werkvloer wil verbeteren

Yingo Yango is een cloud service gekoppeld aan een gezondheidszorgplatform dat individuen verbindt met gezondheids- en wellness-producten die worden aangeboden door werkgevers. Volgens Marty Jaramillo, CEO van Yingo Yango, “healthcare is not a game”. Het doel van de startup is daarom werknemers te stimuleren bezig te zijn met hun gezondheid en tegelijkertijd werkgever én werknemer online de gezondheid en vooruitgang te laten monitoren.

Het systeem creëert een netwerk tussen de werknemer, specialisten en werkgever. De waarde van Yingo Yango is volgens Jaramillo het gevoel dat er een team altijd aan het werk is voor hen: “I love gamification, it’s working, but healthcare is nog a game, nothing is more important than teamwork.” Yingo Yango’s platform helpt het gevoel van verbinding tussen medewerkers/patiënten te verhogen, kosten te verlagen en gebruikers te begeleiden naar een betere gezondheid.

Yingo Yango nam dit jaar deel aan de SXSW Accelerator. Meer dan 500 web-based bedrijfjes meldden zich aan voor een plek in de Startup Village. Yingo Yango werd verkozen tot een van de acht finalisten in de Health Technologies categorie.