Manage zelf je mentale gezondheid met ThriveOn

Volgens Alejandro Foung, CEO van ThriveOn: “mental ilness is the black sheep of healthcare, we’re about to fix this.” Het bedrijf heeft daarom een mobiel platform gecreëerd dat een persoonlijk online programma biedt waarbij je gecoacht wordt door een specialist om je mentale gezondheid te verbeteren.

Met een online tool worden de mentale behoeften van een gebruiker vastgesteld en vervolgens wordt een op maat gemaakt programma aangeboden – gebaseerd op wetenschappelijk bewijs. Het programma begeleidt bij stress, angst, slaapproblemen en depressie maar is in eerste instantie voornamelijk gefocust op studenten met een slecht zelfbeeld.

Met behulp van een NIH subsidie van vier miljoen dollar biedt ThriveOne haar eerste product, Health Body Image (HBI), op dertig universiteiten zoals Harvard, Stanford en de Universiteit van Chicago aan. “We’ve shown to reduce disorder eating behavior by 50%,” vertelt Foung, “we’ve shown to get fice times more use compared to alternatives at a fifth of a therapist’s time and at a tenth of the cost.

Het bedrijf is momenteel bezig met een project om de kosten in te perken door het voornamelijk lokaal te houden – dus patiënten koppelen aan een specialist in de regio. De service wordt niet vergoed door de verzekering maar is volgens Foung nog steeds goedkoper dan een privé-praktijk.

ThriveOn nam dit jaar deel aan de SXSW Accelerator. Meer dan 500 web-based bedrijfjes meldden zich aan voor een plek in de Startup Village. ThriveOn werd verkozen tot een van de acht finalisten in de Health Technologies categorie, belandde vervolgens in de halve finale als een van de laatste drie finalisten en won uiteindelijk de Grand Prize in de Health Technologies categorie.