Yuneec bouwt met Intel drone die dankzij RealSense objecten kan ontwijken

Yuneec Typhoon H

Yuneec brengt, dankzij de hulp van Intel, dit jaar een drone op de markt die zelfstandig objecten kan vermijden. De Yuneec Typhoon H, lijkt wel een beetje op de DJI Inspire 1. Het is een consumentendrone uit het duurdere segment, waarmee je superstabiele 360-graden 4K-beelden kan schieten.

Een techniek, die door Yuneec ultrasonic proximity detection wordt genoemd, zorgt er voor dat hij grote objecten kan ontwijken. De drone wordt echter nog veel beter om autonoom botsingen te voorkomen dankzij een module met RealSense-camera’s van Intel, die optioneel toe te voegen is. In onderstaande video van The Verge wordt kort uitgelegd hoe dat werkt.

Dankzij deze techniek kan de drone je zelfstandig volgen en filmen, zonder dat je het risico loopt dat hij botst of crasht. En over crashen gesproken: de drone heeft een inklapbaar landingsgestel en kan veilig landen op het moment dat de motor uitvalt. Bij een laag accu-niveau vliegt hij automatisch naar een vooraf ingestelde landingsplek.

De standaardversie van de Yuneec Typhoon H kost in de VS 1799 dollar; de Nederlandse prijs is nog onbekend. Ook is niet duidelijk hoeveel je bij moet betalen voor de RealSense-module. Even afwachten dus nog, tot de drone later dit jaar te koop is.