Deze zelfrijdende vrachtwagen heeft geen cabine voor een bestuurder meer

Er wordt al geruime tijd aan zelfrijdende voertuigen gewerkt, maar tot nu toe hebben ze allemaal nog een stuur. Dit betekent dat je de controle op ieder moment kunt overnemen, mocht dat nodig zijn. Maar Komatsu pakt het iets anders aan. Dit bedrijf heeft een zelfrijdende vrachtwagen gemaakt, maar dan zonder cabine voor een menselijke bestuurder. Dit schrijft Engadget.

Het gaat om de Komatsu Innovative Autonomous Haulage Vehicle. Deze autonome vrachtwagen met 2700 PK is ontworpen om de productiviteit te verhogen, door de bestuurder weg te halen. Waarom zorgt dit voor meer productiviteit? Omdat je als bestuurder je moet omdraaien als je de inhoud van de wagen wilt dumpen. Maar de vrachtwagen zelf hoeft dit niet te doen.

Het idee is simpel. De zelfrijdende vrachtwagen kan zijn koers veranderen en omdraaien, zonder zelf eerst te draaien om alles achter hem te zien. Bovendien is het voertuig gebalanceerder dan een normale vrachtwagen, omdat de vracht gelijkmatig verdeeld is over de vier wielen. Komatsu hoopt dat dit het gemakkelijker maakt om over glad terrein te rijden.

De zelfrijdende vrachtwagen moet binnenkort al op de markt komen, zegt Komatsu.