Zelfs de sportschool wordt slim

Life Fitness is een marktleider op het gebied van sportschool apparatuur. Zij hebben een nieuwe app gelanceerd voor sportschoolhouders genaamd LFConnect Protect. Hiermee kunnen eigenaren de status van de machines beter monitoren en tijdig een notificatie krijgen als een machine onderhoud nodig heeft.

Workouts over wifi?

De slimme gym is de volgende stap in het verbinden van apparaten aan het internet. Gebouwbeheerders en projectontwikkelaars kijken al met interesse naar de ontwikkelingen op dit gebied en nu zien we dus eveneens de innovatie in verschillende niches.

Naast beheer en onderhoud kan de sportschoolhouder direct zien hoe zijn apparaten worden gebruikt, wat de piektijden zijn en hoe lang de leden gebruik maken van de apparatuur. De roeimachines, loopbanden en leg press machine geven eveneens feedback aan de gebruikers zelf met een andere app LFConnect. In plaats van 20 minuten rennen op een loopband of “gewoon” gewichten tillen geeft de app je suggesties om andere machines en gewichten te proberen.

Op dit moment is de app nog in een prille fase en zijn er nog geen verbindingen mogelijk met bijvoorbeeld fitnesstrackers, smart clothing of andere wearables. Mogelijk komt dit wel in de toekomst.

Meer lezen over sport en technologie? Check ons Rush Magazine over Sport en Technologie.