Zet vast in je agenda: 3 september komen er nieuwe Samsungs, 9 september nieuwe iPhones

Augustus is zoals elk jaar weer komkommertijd, als het om technieuws gaat. Vandaar dat wij alweer reikhalzend uitkijken naar de eerste week van september wanneer in Berlijn de jaarlijkse IFA beurs los barst: Het electronica evenement waar weer tal van nieuwe gadgets en hardware gepresenteerd worden. Net als vorig jaar zal Samsung het moment weer aangrijpen om een aantal nieuwe toestellen te presenteren, waaronder waarschijnlijk een nieuwe phablet.

Deze week verstuurde Samsung de persuitnodigingen voor hun ‘Unpacked‘ event in Berlijn op 3 september a.s. Precies 1 dag voor de start van de IFA beurs en tevens het moment waarop de mondiale technologiepers in de stad is voor het verzamelen van het laatste gadgetnieuws. In de uitnodiging hint Samsung duidelijk naar de release van de Note 4, een nieuwe Phablet. Omdat Samsung tijdens de afgelopen Google I/O conferentie nog een nieuwe versie van zijn smartwatch lanceerde (een Galaxy Gear draaiende op Android Wear) ligt het niet direct voor de hand dat we in Berlijn nieuwe wearables gaan zien van de Koreanen.

Samsung-Unpacked-2014-Invitation2-730x568

Ondertussen wordt er misschien nog wel reikhalzender uit gezien naar een ander persevent precies een week later: Volgens The Next Web staat op dinsdag 9 september namelijk de eerstvolgende Apple keynote gepland, het moment dat we eindelijk meer zullen gaan horen over de twee nieuwe 4.7 en 5.5 inch iPhones. OF er 9 september ook een iWatch gepresenteerd wordt is nog even de vraag, maar het zou voor ons zeker een ronkend begin van het najaar betekenen.