Timex Ironman sporthorloge is ‘smartwatch’ met eigen 3G dataverbinding

Volgens de geruchten werken LG, Sony en Samsung er aan, maar  Timex is de eerste die een smartwatch op de markt brengt dat zonder telefoon kan communiceren met het internet. Nou ja, soort van smartwatch dan.

De nieuwste uitbreiding van de Ironman-lijn, de populaire sporthorloges van Timex, is geen half werk. Het horloge heeft de beschikking over een ingebouwde hartslagmeter, GPS en een serie interessante tracking features voor hardlopers zoals een ingebouwde muziekspeler, waterdichtheid en een SOS-knop.

timex_ironman

Het meest opvallende aan het horloge is echter het feit dat de Ironman One GPS+ alle data die het verzameld autonoom kan synchroniseren, dankzij een eigen 3G dataverbinding. Dat betekent dat het horloge zijn slimmigheid kan inzetten zonder een koppeling te hoeven maken met een smartphone.

Voor de productie van de Ironman One GPS+ werkte Timex samen met leveranciers AT&T en Qualcomm. Netwerkprovider AT&T zal – vooralsnog in de VS – zorgen voor een jaar gratis 3G op je horloge. Wat de prijs van de verbinding daarna zal worden is nog onduidelijk.

Het mag duidelijk zijn dat de Ironman One GPS+ een sterke focus heeft op sporten en zijn ‘smartness’ beperkt blijft tot het tracken van je activiteiten, het luisteren van muziek en verzenden van berichten. Dat maakt de initiële prijs tamelijk heftig: de Timex Ironman One GPS+ komt op zo’n $450.

Wanneer en of de Ironman One GPS+ in ons land verkrijgbaar wordt, is nog onduidelijk.