Zien: Airbus deelt foto’s van de cockpit van zijn vliegende taxi

Airbus Vahana-Alpha-Two

Airbus werkt inmiddels al drie jaar aan zijn vliegende taxi’s, onder de naam Vahana. Het bedrijf heeft dan ook al wat mijlpalen gehad. In januari dit jaar gingen de taxi’s bijvoorbeeld voor het eerst de lucht in. Maar hoe ze er van binnen precies uitzien, dat was nog niet altijd duidelijk. Tot nu dan, want het bedrijf heeft foto’s gedeeld van de cockpit en het voertuig zelf.

Airbus probeert met het Vahana-project autonome passagiersdrones te maken, die mensen moeten gaan vervoeren. De voertuigen krijgen dus geen piloot, en dat levert best wat voordelen op. Allereerst: vanuit de Vahana Alpha Two, zoals deze versie van de vliegende taxi heet, heb je een prachtig uitzicht op de horizon en de stad onder je.

Airbus Vahana-Alpha-Two

De cockpit bevat verder een een HD-scherm, waar informatie op getoond wordt. Het gaat dan bijvoorbeeld om de vluchtroute die de taxi neemt. De taxi bevat verder ruimte voor slechts één persoon, dus je zult niet met je vrienden kunnen reizen. Het is overigens nog niet duidelijk hoe we precies in de taxi moeten komen. Airbus zegt een platform of een trapje voor ogen te hebben.

Vahana Alpha Two

De Vahana Alpha Two is zoals de naam suggereert de tweede versie van de taxi. De Alpha One ging in januari succesvol de lucht in, en met de Alpha Two hebben ze een mooie set staan. Dat is volgens Airbus allereerst handig omdat je dan een reserve hebt. Daarnaast konden ze nu wat meer experimenteren, aangezien ze veel hebben geleerd van het eerste model.

Airbus Vahana-Alpha-Two