Zien: De eerste aflevering van Apple’s eigen tv-serie Planet of the Apps

We moesten er een paar maanden op wachten, maar nu is het eindelijk zo ver: Apple heeft zijn eigen tv-series. Tijdens WWDC, Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, werd de eerste aflevering van Planet of the Apps gratis online gezet. Dat betekent dat iedereen deze aflevering dus kan bekijken.

Planet of the Apps werd in februari aangekondigd, samen met de serie Carpool Karaoke, die in augustus zijn eerste aflevering krijgt. In de eerste serie van Apple geven ondernemers hun elevator pitch over hun app aan vier investeerders. Will.i.Am, Gary Vaynerchuch, Gwyneth Paltrow en Jessica Alba zijn de investeerders en dus ook de jury.

Ieder jurylid kiest een aantal ondernemers waar ze in geloven. Vanaf dat moment wordt de ondernemer geholpen om succesvol te worden en het programma te winnen.

Bekijk de eerste aflevering

De serie krijgt in totaal tien afleveringen, die allemaal exclusief op Apple Music te zien zijn. Behalve de eerste aflevering dus, die mag iedereen tijdelijk gratis bekijken. En dat kun je hier doen.

Nu is de grote vraag nog: is deze serie een succes, of kan Apple zich beter op zijn eigen hardware en software richten? De tijd zal het leren.