Zien: drone Cormorant redt twee mensen in simulatie

Cormorant drone

Als Tactical Robotics zijn zin krijgt, hoeven we geen mensen meer in gevaar te brengen bij een reddingsmissie. Het bedrijf heeft namelijk een eerste demo van de Cormorant, een autonome drone, voltooid, meldt het bedrijf. Het voertuig kan twee gewonden oppikken, zonder dat hier mensen bij aanwezig hoeven te zijn.

De drone kan verticaal opstijgen en landen. De enige mensen die nodig zijn bij een reddingsmissie, zijn degenen die de slachtoffers in de drone plaatsen. Er is een videocamera aanwezig om onderweg met de slachtoffers te praten. Verder vliegt het voertuig helemaal zelfstandig.

Militairen

De drone is met name bedoeld om militairen op de frontlinie te ondersteunen. Het voertuig kan redelijk snel vliegen met een maximale snelheid van ruim 160 kilometer per uur. Volgens het bedrijf kan het voertuig zelfs beter vliegen dan een piloot in een helikopter.

Het voertuig valt verder weinig op op het slagveld. Het apparaat is gemaakt van koolstofvezel, waardoor je hem nauwelijks op de radar ziet. De uitlaat maakt gebruik van koelende gassen, om te zorgen dat er geen infraroodsignaal wordt afgegeven.