Zien: Kerstreclame van Apple is een geanimeerd kort verhaal

Het is eind november en het is koud. Maar net zoals ieder jaar is er een lichtpuntje in december: de feestdagen komen er aan! En daarbij horen natuurlijk fijne, hartverwarmende reclames, zoals die van Apple. Het bedrijf maakte namelijk een leuke, geanimeerde, korte film genaamd Share Your Gifts.

Waar de meeste reclames zich richten op de verkoop van een product – en ze daar niet heel subtiel over zijn – is de reclame van Apple bijna geen reclame meer te noemen. Dit is echt meer een film dan een manier om iPhones, MacBooks, iPads en andere producten te verkopen.

Share Your Gifts

In Share Your Gifts zien we hoe een tiener constant achter haar MacBook zit en dingen maakt. Met enige regelmaat drukt ze af wat ze gemaakt heeft, maar ze blijkt nooit tevreden. In plaats van ze met de wereld te delen, stopt ze haar creaties in een groene doos, die steeds voller raakt.

Maar tijdens een koude nacht in de winter opent haar hond per ongeluk het raam. De papieren vliegen het raam uit, en het meisje rent achter ze aan over de straat, in de hoop dat niemand ze ziet. Maar mensen weten ze toch in handen te krijgen en blijken enthousiast. Het meisje ontdekt dat het delen van haar creaties goed voelt en komt over haar angsten heen.

https://youtu.be/3dJCroCMBPM

Een echt feel-good verhaal dus, en ook nog eens eentje waarbij er geen producten in je gezicht geschoven worden, in de hoop dat je ze koopt. In plaats daarvan is de MacBook – en ook alleen de MacBook – subtiel aanwezig in de video. Als het logo van Apple er niet had gestaan, had je je waarschijnlijk niet eens gerealiseerd dat het een reclame is.