Zien: Netflix deelt eerste trailer van Luther: The Fallen Sun

Luther: The Fallen Sun

Netflix bracht ons vorige maand goed nieuws: Idris Elba kruipt opnieuw in de rol van Luther, maar nu in een film. Inmiddels heeft die film ook een eerste trailer gekregen, in aanloop naar de release van de film Luther: The Fallen Sun.

Luther verscheen aan het begin van de jaren ’10 en bleek een regelrechte hit. De serie ging over detective John Luther, die moordzaken onderzoekt. Zijn specialiteit ligt bij de seriemoordenaars, omdat hij zichzelf goed in zo’n seriemoordenaar kan verplaatsen. Maar Luthers leidinggevenden zijn vaak minder blij met hem, als gevolg van zijn methoden, persoonlijkheid en onstuimige privéleven. Sommigen zien Luther dan ook meer als probleem dan als de oplossing.

De serie draaide vijf seizoenen, in eerste instantie op de BBC en later ook op Netflix. Maar na negen jaar kwam er een eind aan de serie. En om dat een nog groter drama te maken: de serie eindigde met een open einde.

Luther: The Fallen Sun

Maar gelukkig komt er nu dus een film, die de draad gewoon weer oppikt. In Luther: The Fallen Sun wordt Londen geterroriseerd door een gruwelijke seriemoordenaar. Normaal gesproken zou Luther daar achteraan gaan, maar hij zit nu in de gevangenis. Bovendien Wordt hij geplaagd door de gedachte dat hij de cyberpsychopaat die hem blijft uitdagen niet heeft kunnen vangen. De enige logische conclusie van dit alles? Luther ontsnapt uit de gevangenis.

En nu is er dus een eerste trailer, waarin we al een deel van deze plotbeschrijving zien. Zo zien we in de beelden dat Luther uit de gevangenis is ontsnapt en dat de politie daar niet per se blij mee is. Sterker nog: die proberen hem gewoon weer terug de gevangenis in te krijgen. Luther zelf gaat ondertussen achter de schurk aan, gespeeld door Andy Serkis.

Gelukkig hoeven we niet heel lang te wachten tot we dit alles kunnen gaan zien. De film Luther: The Fallen Sun verschijnt namelijk op 10 maart al.

Beeld: Netflix