That ’90s Show krijgt tweede, langer seizoen op Netflix

That '90s Show, Nieuw op Netflix

De start van het jaar stond voor veel fans in het teken van een nieuwe serie: That ’90s Show kwam eindelijk naar Netflix. Het eerste seizoen werd goed ontvangen – ondanks wat kritiekpuntjes – en dat is voor Netflix nu reden om een tweede seizoen te maken. En dat tweede seizoen wordt ook nog eens langer.

That ’90s Show is de opvolger van de populaire serie That ’70s Show. Zoals de naam al doet vermoeden, spelen de series zich af in de jaren ’70 en ’90. De originele serie ging over zes vrienden – Eric, Donna, Kelso, Jackie, Hyde en Fez – die samen rondhingen in de kelder van de ouders van Eric. That ’90s Show speelt zich vijftien jaar na het einde van de eerste serie af en draait om Leia, de dochter van Eric en Donna. Leia brengt de zomer door bij haar grootouders en maakt daar nieuwe vrienden, die in diezelfde kelder rondhangen.

Goede ontvangst, wel wat vragen

De vervolgserie kreeg positieve reacties: op Rotten Tomatoes krijgt het een fresh score van 76% en een audience score van 73%. Met andere woorden: mensen vinden de serie leuk. Toch zijn er al wel een paar puntjes van kritiek verschenen. Zo vragen diverse fans zich af hoe het kan dat Leia de zoon van Jackie en Kelso – Jay – niet kent, terwijl Eric, Donna, Kelso en Jackie beste vrienden waren. Hebben zij elkaar dan in vijftien jaar niet gezien? En hoe kan het dat ook Kitty en Red Jay niet kennen, terwijl de Kelso’s in Point Place wonen, Kitty en Red de Kelso’s absoluut kennen en Kitty overal ogen en oren heeft?

Daarnaast zijn er wat vragen over wie Leia’s vader eigenlijk is. Volgens de serie is dat Eric. Maar Leia wordt volgens That ’90s Show vijftien in de zomer van 1995, wat betekent dat ze in de herfst of helemaal aan het begin van de winter van 1979 verwerkt zou zijn. Maar rond die tijd zat Eric nog in Afrika, aldus het laatste seizoen van That ’70s Show, en was Donna aan het daten met Randy. Daarentegen heeft That ’90s Show diverse andere verhaallijnen uit het laatste seizoen van de originele serie ook genegeerd, dus misschien geldt dat ook voor het Afrika-verhaal.

Nieuw, langer seizoen

Maar deze punten van kritiek houden fans dus niet tegen om de serie toch goed te beoordelen. En ook Netflix is dus tevreden met het eerste seizoen, aangezien er een tweede seizoen komt, zo schrijft TVLine. Dat seizoen wordt bovendien langer dan de eerste. Er komen namelijk zestien nieuwe afleveringen, waar het eerste seizoen er maar tien had.

Showrunner Gregg Mettler heeft al aangekondigd dat het tweede seizoen opnieuw in de zomer afspeelt, maar nu in 1996. Ongetwijfeld gaan de verhaallijnen van het eerste seizoen dan dus weer verder. Dat betekent dat we zien hoe het na een zomer apart gaat tussen Leia en Gwen, en of Leia al heeft kunnen kiezen tussen Jay en Nate.

Wanneer het tweede seizoen komt, is helaas nog niet bekendgemaakt.

Beeld: Netflix