Zien: politie geeft beelden van dodelijk ongeval autonome auto Uber vrij

Uber-Volvo_XC90

Op 19 maart kwam een autonome auto van Uber terecht in een ongeval. De auto reed een voetganger aan die met de fiets aan de hand de straat over stak. De vrouw kwam om het leven. Nu heeft de politie in Arizona de beelden van het dodelijke ongeval vrijgegeven. Op de beelden is te zien hoe de menselijke chauffeur tijdens de botsing was afgeleid.

Het ongeval zelf zie je niet, maar wel de momenten er net voor. Zo zie je hoe het slachtoffer de straat over steekt en de auto niet afremt. Beelden aan de binnenkant van de auto tonen dat de chauffeur een paar seconden is afgeleid. De chauffeur is in de auto aanwezig om te kunnen ingrijpen als dat nodig is.

De beelden zijn opgenomen met de camera van de auto.

Onduidelijk

Het is nog niet bekend wat er precies verkeerd ging tijdens het incident. De auto had bijvoorbeeld moeten remmen toen het slachtoffer binnen de detectieruimte van de sensoren van de auto kwam. Maar dat gebeurde dus niet.

Uber heeft inmiddels zijn zelfrijdende auto’s van de weg gehaald. In een reactie tegenover TechCrunch zegt de taxidienst mee te leven met de familie van het slachtoffer. “We verlenen volledige samenwerking aan de autoriteiten in hun onderzoek.”