Zien: Samsung geeft teaser van andere opvouwbare concepttelefoon

Samsung Galaxy Fold

De Samsung Galaxy Fold lijkt pas net van zijn kinderziektes af te zijn, maar Samsung kijkt alweer vooruit. Tijdens een ontwikkelaarsconferentie toonde het bedrijf een video van een andere opvouwbare concepttelefoon. Dat meldt The Verge.

Dit concept is weer wat anders dan de Galaxy Fold. Waar de Galaxy Fold een verticale vouwlijn heeft, lijkt dit meer op een klaptelefoon. Je kunt het toestel dan ook door midden vouwen.

Het is hiermee niet gezegd dat er snel een tweede opvouwbare smartphone van het merk verschijnt. Samsung laat met name weten dat ze de opvouwbare technologie onderzoeken en verder ontwikkelen om nog compacter te worden. Ook zoeken ze naar nieuw manieren om de technologie te gebruiken.

Toekomstmuziek

Over de telefoon in de teaser is verder nauwelijks wat bekend gemaakt. We weten niet wat de specificaties zijn, hoe groot het scherm is en wanneer en of de telefoon moet verschijnen.

Toch is hiermee wel direct duidelijk dat Samsung nog niet klaar is met de opvouwbare telefoon, ondanks de problemen die de Galaxy Fold met zich mee bracht. En mogelijk krijgen we daarmee dus ook de oude klaptelefoons weer terug.