Zien: trailer van stop-motion musical Pinocchio van maker Pan’s Labyrinth

Pinocchio

Het verhaal van Pinocchio zal voor de meesten geen onbekende zijn. Maar binnenkort verschijnt er weer een nieuwe, bijzondere verfilming van. Netflix publiceert in december namelijk een stop-motion variant van het verhaal, en daar is nu een eerste trailer van te zien.

Mocht je Pinocchio om de één of andere reden toch niet kennen: het verhaal draait om een Italiaanse houtbewerker Geppetto, die een houten pop maakt. Hij droomt ervan dat de pop een echte jongen was, een zoon voor hem. Diep in de nacht verschijnt de Blauwe Fee die zijn wens werkelijkheid maakt: Pinocchio komt tot leven. Maar om een echte jongen te worden, moet Pinocchio zich bewijzen.

Het verhaal is meermaals verfilmd, onder meer door Disney, die onlangs een live action variant van de film beschikbaar stelde op Disney+, met onder meer Tom Hanks en Joseph Gorden-Levitt in de hoofdrollen. Binnenkort verschijnt er dus weer één, maar nu van Netflix.

Pinocchio en facisme

Deze nieuwe variant is een stop-motion musical en een stuk duisterder dan het origineel. Deze keer speelt het verhaal zich namelijk af tijdens de opkomst van het facisme in Italië, terwijl Mussolini aan de macht is. De film is gemaakt door Guillermo del Toro, die ook verantwoordelijk was voor Pan’s Labyrinth en Hellboy. Hij schreef het verhaal met Patrick McHale (Adventure Time) en Matthew Robbins (Crimson Peak), en regisseerde de film met Mark Gustafson (The PJs).

De film mag dan een animatiefilm zijn, maar de kans is groot dat je diverse stemmen wel herkent. Ewan McGregor – ook bekend als onder meer Obi-Wan Kenobi en als Christian in Moulin Rouge – doet de stem van Sebastian J. Cricket. De stem van Pinocchio zelf komt van een relatieve nieuwkomer in de filmwereld: Gregory Mann. Hij speelde eerder echter al in onder meer Victoria. En verder horen we de stemmen van onder meer Ron Perlman (Hellboy, Beauty and the Beast), Finn Wolfhard (Stranger Things, IT), Cate Blanchett (Lord of the Rings, Carol) en David Bradley (Harry Potter, Game of Thrones), Burn Gorman (The Dark Knight Rises, Game of Thrones) en Tilda Swinton (Narnia, Snowpiercer).

De film verschijnt op 9 december op Netflix.

Beeld: Netflix