Zin in iets anders? Bekijk de Deense horror-kerstserie Nisser op Netflix

Nisser

Heb je wél zin in kerst, maar geen zin in al die zoetsappige films en series die over kerst gaan? Want laten we eens eerlijk zijn: al die verhalen gaan bijna over hetzelfde. Familie, liefdesverdriet, eenzame kerst, en kerstdiners – waarbij de hoofdrolspeler/speelster nog snel op zoek gaat naar een date om mee te krijgen naar dit diner. En al die films hebben natuurlijk een happy end, je kent het wel. Daar mocht dus best wel eens wat verandering in komen. Gelukkig kunnen we dit jaar genieten van een heel ander soort kerstserie.

De Deense serie Nisser (of Elves in het Engels) is misschien wel het meest bijzondere verhaal over kerst dat je dit jaar zult zien.

Nisser 

De miniserie heeft in totaal slechts zes afleveringen en zul je dus lekker snel kunnen bekijken. Het verhaal gaat over twee kinderen die tijdens een vakantie op een afgelegen eiland plotseling elfen ontdekken. Hoewel elfen en kerst misschien nog enigszins iets met elkaar te maken hebben, zijn dat in dit geval toch wel heel andere soort elfen. Het zijn namelijk bloeddorstige wezens die de lokale bevolking de stuipen op het lijf jagen.

Het meisje neemt een baby-elf mee naar huis, iets wat – uiteraard – niet een heel goed idee blijkt te zijn achteraf. Ze verstoort hiermee namelijk het evenwicht en brengt hiermee het hele eiland in gevaar. Er breekt namelijk een strijd uit tussen leven en dood en dat belooft voor een hoop spanning tijdens deze serie.

Vanaf 28 november is deze serie al te bekijken op Netflix. Alvast lekker in de (kerst)stemming komen? Bekijk de trailer hier:

Beeld: Netflix