Zo kijk je vanavond naar Apple’s iPhone-event

Apple, Box

Apple houdt ieder jaar in september een groot evenement, om daar de nieuwe iPhones en andere hardware aan te kondigen. Dit jaar is dat niet anders, en het evenement vindt vanavond al plaats. Gelukkig hoef je niet naar Amerika om de aankondigingen te zien, want alles wordt ook live via het internet uitgezonden.

Aangezien Apple ieder jaar rond deze tijd nieuwe smartphones aankondigt, is de kans groot dat dit vanavond ook weer het geval is. Naar verwachting wordt dit de iPhone 11 of iPhone XI. Volgens Bloomberg is dat echter niet de enige iPhone die op de markt komt. In totaal zijn er namelijk drie: vervangers voor de Xs, Xs Max en Xr.

De duurdere modellen – mogelijk dus de 11 en 11 Max, of XI en XI Max – krijgen volgens geruchten een camera met drie sensoren, die verbeterde opties hebben met weinig licht en wide-angle-beeld. Ook krijgt Face ID een breder blikveld. De afwerking is volgens geruchten nu mat, in plaats van de glanzende afwerking van eerdere modellen.

Mogelijk wordt ook 3D Touch vervangen. Dit wordt dan Haptic Touch, wat vergelijkbaar is met wat er al in de iPhone Xr zit. De opvolger van de Xr krijgt mogelijk een tweede camera op de achterkant, speciaal voor optische zoom en een verbeterde portretmodus.

Apple Watch Series 5

Apple introduceert tegenwoordig ook jaarlijks een nieuwe Apple Watch, die naast de iPhone wordt aangekondigd. Waarschijnlijk zien we dus ook dit jaar weer een nieuwe Apple Watch, namelijk de Series 5.

Volgens geruchten zijn er weinig echt grote updates aan het horloge, schrijft The Verge. Mogelijk komt er een titanium en een keramische uitvoering van het horloge. Het algehele ontwerp lijkt waarschijnlijk op dat van de Series 4, die vorig jaar met een nieuw uiterlijk kwam. Verder wordt er gesproken over een losse App Store voor de smartwatch, evenals sleep tracking.

Dus hoe zie ik dit live?

Al die aankondigingen willen we vanavond natuurlijk wel live zien. En dat is gelukkig mogelijk. Apple heeft ieder jaar een speciale website waar je het gehele evenement kunt volgen. Dit kan in je browser, op zowel je iPad en iPhone als op Android-apparaten en je laptop. Ook kun je de Events-app voor je Apple TV downloaden, en zo live kijken.

Dit jaar is er echter ook een nieuwe manier om het evenement live te zien. Voor het eerst zendt Apple alles live uit via YouTube. Je kunt dus ook de stream onder dit bericht aanzetten! En heb je geen tijd om alles live te zien? Dan geven wij je vanavond ook alle updates, zodra deze verschenen zijn.

Het evenement begint vanavond om 7 uur (Nederlandse tijd) en vindt plaats in het Steve Jobs Theater.

Foto: Shutterstock.com