Zo kijk je vanavond live naar het Apple Event

Apple-baas Tim Cook neemt vanavond voor de eerste keer dit jaar zijn plek in op het podium voor een perspresentatie. Om 18:00 uur Nederlandse tijd zal hij een aantal nieuwe producten lanceren tijdens het evenement dat ‘Let us loop you in’ heet.

Volgens de laatste geruchten gaat het voornamelijk om relatief bescheiden updates in bestaande productcategorieën. Daarnaast is de kans groot dat Cook iets zal zeggen over de zaak tussen het bedrijf en de FBI. De behandeling van Apple’s beroep in die zaak begint ’toevalligerwijs’ morgen.

Welke aankondigingen worden er verwacht?

  • Een kleinere iPhone, die volgens de geruchten de iPhone SE gaat heten. Het toestel zou de schermgrootte van de iPhone 5 hebben, maar van binnen voor een groot deel gelijk zijn aan de iPhone 6S. Dat wil zeggen: dezelfde processor, dezelfde camera etc. Alleen de 3D Touch-technologie zou ontbreken. Qua design was het gerucht eerder dat het een kleine versie van het iPhone 6-design zou zijn, maar vorige week kwam naar buiten dat het design toch iets meer op dat van de iPhone 5 zou lijken. We gaan het vanavond zien.
  • Een kleine iPad Pro. Ook hier gaat het om een kleinere versie van het bestaande product, want Apple zou een nieuwe 9,7 inch iPad aan zijn productlijn toevoegen. Deze zou dus dezelfde schermgrootte iPad Air, maar de specificaties hebben van de iPad Pro die afgelopen najaar werd gepresenteerd. Er zou onder meer de aansluitmogelijkheid zijn voor een toetsenbord en de mogelijkheid om de Apple Pencil te gebruiken. Hier zal wel een prijskaartje aanzitten, want de nieuwe iPad zou duurder worden dan de iPad Air 2.
  • Nieuwe bandjes voor de Apple Watch. Een nieuwe Apple Watch zouden we nog niet hoeven te verwachten, maar net als in september zou Apple de bestaande productlijn verder willen uitbreiden. En dan in het bijzonder qua bandjes, die mensen die nu al een horloge van Apple hebben, kunnen aanschaffen. Misschien dat Apple ook de Apple Watch zelf nog van een nieuw kleurtje voorziet. Dat deed het bedrijf in ieder geval in september wel met een roségoudkleurige sportversie.
  • Software updates voor iedereen. Waarschijnlijk gaat het niet alleen over hardware vanavond, want Apple heeft de afgelopen maanden beta-versies getest van de besturingssystemen voor al zijn apparaten. Zowel iOS 9.3 voor de iPhone en iPad, als watchOS 2.2 voor de Apple Watch, tvOS 9.2 voor de Apple TV en OS X El Capitan 10.11.4 voor de Mac. De grootste toevoeging is Night Shift voor iPhone en iPad, waarbij de verlichting van het scherm zich ’s avonds aanpast zodat je makkelijker in slaap valt.

Over updates van Macs is niets naar buiten gekomen. Ondanks dat een groot deel van de productlijn wel toe is aan een update, omdat ze ongeveer een jaar oud zijn, lijkt het er op dat Apple vanavond geen nieuws heeft op dat vlak. Al weet het bedrijf heel soms nog wel te verrassen…

Apple Watch iPhone

Livestream

De presentatie is vanaf 18:00 uur te bekijken op Macs, iPhones en iPads via de speciale site. Gebruikers van Windows 10 kunnen ook meekijken op deze pagina via de browser Edge. En tot slot heeft Apple een speciaal kanaal toegevoegd aan zowel de laatste Apple TV, als de modellen daarvoor.