Zo moet Google Maps meer data gaan besparen

Google Maps

De Google Maps-app kan nogal wat van je databundel opvreten. Tijdens een autorit wordt er constant kaartdata gedownload, zodat je op ieder moment weet waar je precies rondrijdt. Dat gaat volgens TechCrunch gelukkig veranderen. gebruikers zouden al een speciale Wi-Fi-modus hebben, waarbij essentiële data alleen via Wi-Fi wordt gedownload.

De smartphone zou hierdoor thuis het gros van de benodigde informatie downloaden. Onderweg wordt er nog wel een beetje data verstookt voor live-informatie, maar de app zou hierdoor veel minder MB’s verbruiken. De nieuwe functie zou ideaal zijn in bijvoorbeeld steden met gratis Wi-Fi, waar zelfs tijdens een rit kaartdata gedownload kan worden.

De Wi-Fi-functie staat op dezelfde plek als de ‘Offline areas’-optie, waarmee offline kaartdata gedownload wordt. Het lijkt dan ook een evolutie van die bestaande schakelaar. De Wi-Fi-mogelijkheid zorgt ervoor dat je slim via Wi-Fi data kunt downloaden, terwijl offline kaarten alleen werken als je er specifiek voor kiest.

Het is nog onduidelijk of en wanneer Google deze functie breder zal uitrollen. Op dit moment hebben sommige mensen er toegang tot, maar wellicht gaat het om een test.