Zo ziet het ijskoude datacenter van Facebook er van binnen uit

Grote bedrijven als Google en Facebook hebben gigantische datacenters, die op een manier koud moeten worden gehouden. Daar hebben ze allemaal een eigen oplossing voor. Zo gebruikt Google kunstmatige intelligentie en kijkt Microsoft naar een datacenter dat zich onder water bevindt. Facebook doet het iets anders: zij hebben een datacenter in een koud land neergezet. En we hebben nu een kijkje binnen kunnen nemen dankzij Mark Zuckerberg.

Het ijskoude datacenter van Facebook staat in het noorden van Zweden, net iets onder de poolcirkel. Daar staat het al jaren, maar Zuckerberg is er blijkbaar nog steeds erg trots op. Hij deelde namelijk foto’s op Facebook, waarmee je een kijkje in het gebouw krijgt. Nieuwsgierig? Bekijk ze hieronder!

Datacenter Facebook Het datacenter opende in 2013 in Zweden.

Datacenter Facebook In totaal werken er 150 mensen, maar toch zijn de hallen vaak leeg. Facebook heeft namelijk maar een iemand nodig per 25.000 servers.

Datacenter Facebook De hallen zijn zo groot dat de ingenieurs vaak op scooters door het gebouw reizen.

Datacenter Facebook Emilie De Clercq, Data Center Technician: “De grootste uitdaging van hier werken? Er komen als het dertig graden onder nul is!”

Datacenter Facebook Max Zavyalov, Network Engineer in Edge & Network Services team.

Datacenter Facebook Datacenter Facebook