Zoek mee naar vlucht MH370 via crowdsourced satelliet-platform


Het satellietbedrijf DigitalGlobe zet zijn Tomnod Crowdsourcing platform in om een poging te doen het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines terug te vinden. Iedereen kan nu meezoeken!

Vrijwilligers krijgen de opdracht een collectie van satellietbeelden door te nemen en elke mogelijke aanwijzing van het vermiste vliegtuig door te geven.

Afgelopen week verdween het Maleisische vliegtuig, dat van Kuala Lumpur op weg was naar Beijing, op mysterieuze wijze van de radar. Tientallen schepen, vliegtuigen en helikopters vanuit verschillende landen zijn al dagen op zoek naar het wrak van het toestel, maar tot nu toe lijkt nog ieder spoor te ontbreken.

Het gebied waar de Boeing 777 kan zijn neergestort is enorm groot. Het initiatief van DigitalGlobe kan dan ook zeker helpen in de zoektocht. Inmiddels hebben ruim 25.000 mensen zich al ingeschreven op het platform. Deze toevloed van mensen die willen helpen zoeken is groot waardoor de website sinds de aankondigingen al enkele malen vastliep.

Analisten van Digital Globe bekijken de satellietbeelden die gebruikers identificeren tijdens de campagne. Mogelijke bevindingen zullen via hen worden doorgestuurd naar autoriteiten.
Help ook mee het vliegtuig te vinden!

715083