Zwitserse horlogemakers wijzen Apple’s pogingen tot samenwerking af


Al tijden gaan de geruchten rond over de ontwikkeling van Apple’s zogenaamde iWatch. Een nieuw bericht van de Financial Times suggereert nu dat Apple samenwerkingen aan probeert te gaan met verschillende Zwitserse horlogemakers, voor hun technische kennis en expertise in metaalbewerking.

Tot zover lijken deze pogingen echter niet succesvol; de horlogemakers zouden niets moeten weten van een dergelijke samenwerking. De bedrijven hebben weinig vertrouwen in de potentie van smartwatches, aldus Financial Times.

Nick Hayek, CEO van Swatch, is misschien wel de grootste tegenstander. Hij gelooft dat technologische beperkingen uiteindelijk de ondergang zullen zijn voor smartwatches. Om een smartwatch te laten werken heb je twee handen nodig of stemherkenning, wat heel veel energie kost en wat erg moeilijk is door de beperkte ruimte van het scherm, stelt Hayek wiens bedrijf meerder malen is benaderd door verschillende tech-giganten:

We have been in discussions – not ever initiated by us – with practically all players in smart wearables up until today, however, we see no reason why we should enter into any partnership agreement.

Apple zou zelfs hebben geprobeerd op eigen wijzen horlogemakers te werven, tot groot ongenoegen van Jean-Claude Biver, CEO van LVMH. Hij beschuldigde Apple er van personeel te hebben gelokt van LVMH’s merk Hublot. Geen van hen koos er echter voor om te vertrekken.

Als de geruchten kloppen dan lijkt Apple wel heel erg te azen op horlogemakers en technische experts op het gebied van metaalbewerking. Dit zou er op kunnen duiden dat Apple een soort hybride horloge wil creëren met mechanische componenten. Of dit werkelijk zo is, is echter nog de vraag, de iWatch blijft wat dat betreft nog een groot mysterie.