Meta’s nieuwe modieuze smartwatch, combineert uiterlijk en functionaliteit


Met de Pebble Steel en de Samsung Gear Fit lijkt de wearable markt zich steeds meer te gaan richten op uiterlijk. Ook Meta komt nu met een modieuze smartwatch, waarbij het ‘gadget’ gehalte minder prominent aanwezig is.

Deze nieuwe Meta smartwatch is ten opzichte van de eerste MetaWatch Strata Stealth totaal veranderd. Niet alleen bevat het horloge nieuwe applicaties en functies, ook het uiterlijk is radicaal anders dan zijn voorganger.

MetaWatch is oorspronkelijk opgericht door twee voormalige Fossil werknemers, en het doel lijkt dan ook duidelijk: het produceren van goedwerkende smartwatches die er tegelijkertijd uitzien als een degelijk horloge. En dat lijkt goed gelukt wanneer we de afbeeldingen bekijken.

Hoewel het design het horloge een hippe uitstraling geeft, schuilt er ook een praktische gedachte achter het ontwerp. The Meta zou zich veel nauwer om de pols heen vormen dan de gemiddelde smartwatch.

Verwacht wordt dat het horloge vanaf mei op de markt verschijnt. Volledige productdetails en prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. Deze zouden kunnen variëren vanwege de verschillende modellen en materiaalgebruik; van rubber tot stevig leren bandjes, en verschillende metaalsoorten.w640-6