EA toont nieuwe trailer van F1-game EA Sports F1 24

EA Sports F1 24

Fans van F1-games opgelet: eind mei verschijnt het nieuwe EA Sports F1 24. Inmiddels is ook een trailer uitgebracht die de gameplay van de game toont. Daarnaast heeft EA aangekondigd dat Max Verstappen heeft bijgedragen aan het spel, waardoor de rijervaring volgens EA zelf realistischer en voorspelbaarder is geworden.

Nieuw in EA Sports F1 24 is de carrièremodus waarmee je als één van de twintig coureurs uit het 2024 F1-seizoen kunt spelen. Daarbij kun je ook kiezen uit opkomend talent uit de F2, een icoon in de sport of naam maken met een eigen coureur. EA voegt verder de optie toe om met twee spelers tegelijkertijd te racen, zodat je samen met vrienden kunt spelen. Daarbij kun je samen racen, maar ook tegen elkaar. De spelers hebben aparte doelen om te behalen, aldus EA.

Ook heeft EA naar eigen zeggen zowel op als buiten de circuits verbeteringen toegevoegd. Silverstone is volgens de spelontwikkelaar bijvoorbeeld accurater vastgelegd. En ook Circuit de Spa-Francorchamps, Lusail International Circuit en Jeddah Corniche Circuite moeten nu beter overeenkomen met de echte circuits.

EA heeft verder voor het eerst gebruikgemaakt van audiosamples van coureurs, die uit officiële F1-inzendingen afkomen. Daarmee kun je horen hoe coureurs reageren op gebeurtenissen tijdens de race.

Input van Max Verstappen

Voor EA Sports F1 24 heeft EA samengewerkt met Max Verstappen. Volgens EA leidde dat tot een model om de rijervaring op het circuit realistischer en voorspelbaarder te maken, zowel bij het gamen met een gamepad als bij gamen met een racestuur. “Verwacht nieuwe kinematica, een geüpgraded bandenmodel, geavanceerde aerodynamische simulatie, en nieuwe setup-opties voor de motor en de auto”, aldus EA.

EA Sports F1 24 verschijnt op 31 mei voor de PlayStation 5, Xbox Series X en S, PlayStation 4, Xbox One en PC. Op PC is de game verkrijgbaar via de EA App, de Epic Games Store en Steam.

Foto: EA