Apple lanceert goedkopere iPhone 5C én opnieuw de iPad 4

Apple heeft vandaag een goedkopere iPhone 5C beschikbaar gemaakt met een opslag van 8GB. Dit model is afgezien van de opslag identiek aan eerdere modellen. Bovendien maakt de iPad 2 vandaag plaats voor de de iPad 4 die weer opnieuw is geïntroduceerd.

Het komt wel vaker voor de Apple later een nieuw model aan de lijn toevoegt maar meestal is dat een model met méér opslag in plaats van minder. De introductie van dit goedkopere model zou wellicht kunnen duiden op tegenvallende verkoopcijfers van de 5C. Het lijkt er echter op dat klanten vaker kiezen voor de duurdere iPhone 5S en dat is natuurlijk alleen maar goed voor Apple.

De vorige generatie iPad 4 vervangt vandaag de iPad 2 die al lange tijd op de markt is. De iPad 4 werd eerder uit de verkoop gehaald na de introductie van de iPad Air maar is nu dus weer terug met een opslag van 16GB. Het model lijkt verder in alles op de oudere versie van dezelfde generatie met een enigszins uitgebreide netwerkondersteuning.

Twee budgetmodellen dus om de verkoopcijfers wat te stimuleren en voor een wat betere concurrentie-positie. Apple lijkt zich wat te hebben verkeken op het succes van de iPhone 5C. Het is dan ook niets meer dan de iPhone 5 in een nieuw (goedkoper) jasje dus de prijs had best een stukje lager mogen liggen.